Menu Reserveren

’t Turfke ideaal startpunt wandeling natuurgebied Starkriet

Geplaatst: 01-12-2018

Heeft u natuurgebied Starkriet al ontdekt? Het ligt in onze achtertuin! Dat maakt onze brasserie een ideaal startpunt voor een bezoekje aan dit bijzondere gebied. Ook in deze maanden is het een mooie plek om te wandelen en te zijn. Het kan er wel wat nat zijn, dus laarzen aan!

Benieuwd geworden naar het Starkriet? U bent van harte welkom om bij ons te parkeren en van hieruit uw wandeltocht te beginnen. En heeft u na uw wandeling zin in een kopje koffie, een lekkere lunch, een borrel of een diner? In deze maanden zijn we het gehele weekend open van vrijdag tot en met zondag, van 11.00 uur tot en met 22.00 uur.

Meer over het gebied Starkriet
Natuurgebied Starkriet ligt langs de bovenloop van de Aa en is aangelegd in 2001, nadat men meer aandacht voor waterberging begon te krijgen. Het is een relatief laaggelegen en van nature moerassig gebied. De Aa heeft hier weer een meanderend verloop gekregen en een overstromingsvlakte van 52 hectare gecreëerd, met daaromheen een kade. In het noorden van het gebied mondt de Eeuwelse Loop uit in de Aa. Er zijn rietlanden en er liggen verwilderde griendbossen. Kortom, absoluut een aanrader voor de liefhebber van bijzondere natuur.

Benieuwd welke natuurgebieden er nog meer in de omgeving van onze brasserie te vinden zijn? Het IVN en de VVV hebben hele mooie overzichten.

Nieuws overzicht